در نخستین روز از بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ، پنل ” چالش های نوآوری در مسیر اجرا با نگاه به زیست بوم ایران ” با حضور حمیدرضا نورعلی زاده عضو هیت مدیره بیمه سامان، میثم میرزازاده فعال و پژوهشگر حوزه بیمه و ایمان ارسطو مدیرعامل پلنت برگزار شد.
در این پنل حمیدرضا نورعلی زاده با اشاره به مدل ویلیامسون برنده نوبل اقتصاد گفت: اگر معامله ای اتفاق می افتد به واسطه فرهنگ، قوانین و مقررات،اجرای قوانین و مقررات و بده -بستان اقتصادی است.
وی گفت: در صنعت بیمه باورها نیز به چهار آیتم ها گذشته اضافه شد، در صنعت بیمه دو آیتم فرهنگ و قوانین و مقررات بسیار اهمیت دارد.
نورعلی زاده گفت: در حال حاضر تقلید به جای تجربه، محافظه کاری به جای گشودگی ، قوانین بازدارنده به جای تسهیل کننده، مجوز به جای حمایت از جمله چالش های کلیدی و فرصت های قابل تحقق است.
وی ادامه داد: با چالش هایی که ما در فضای نوآوری و کسب و کار داریم، باورها و فرهنگ بسیار سخت عوض می شود، اگر ما این تغییرات را در فضای کسب وکار با وضع قوانین و مقررات متعدد شروع کنیم، در برخی از موارد دیده شده که راه به جایی نمی بریم.
عضو هیات مدیره بیمه سامان افزود: در مقابل واقعیت این است که در فضای نوآوری مدل معکوس جواب می دهد،به این صورت که تغییر توسط افراد کنشگر صورت می گیرد، بعد از آن به واسطه تغییر ایجاد شده قوانین و مقررات وضع خواهد شد.
B2B مشکلات اکوسیستم نوآوری را از بین می برد
ایمان ارسطو مدیر عامل پلنت نیز در ادامه این پنل گفت: در حال حاضر در خصوص نوآوری در کشور حالت جزیره ای عمل کردن بسیار وجود دارد، یکی از مواردی که تلاش می شود این امر را مدیریت کنیم ارتباطات است.
وی افزود: در حال حاضر ارتباطات رسمی شرکت ها را دچار چالش کرده است. با برقراری ارتباطات رودر رو( B2B )، برقراری نشست های ماهانه می توان بسیاری مشکلات موجود در شرکت های نوآور و اکوسیستم نوآوری را از بین برد.
وی با اشاره به اینکه باید امید را در جامعه نهادینه کرد اظهار داشت: اگر شکستی صورت می گیرد زمینه موفقیت است،” ماسک” نمونه این شکست ها است.
وی یادآور شد: در حال حاضر خیلی از مسائل بیمه ای کشور رشد کرده و باید با پایداری آن را ادامه داد.
سرمایه گذاری حوزه فناوری به نگرش مدیران بر می گردد
میثم میرزا زاده نیز در ادامه این پنل گفت: تغییر به شدت وابسته به شرکتی است که اتفاقات در آن رخ می دهد، کسی که می خواهد تغییرات ایجاد کند باید یک اشرافی به مسیر داشته باشد. تغییر به وسیله شخصی که انگیزه و دانش کافی دارد شکل می گیرد.
وی ادامه داد: نوآوری چه در کشور ما و چه کشورهای دیگر با مقاومت رو به رو است. در ایران اقدامات توسعه نوآوری در صنایع مختلف و همچنین در صنعت بیمه در حال انجام است، یکی از دلایل اختلاف توسعه صنعت بیمه و عدم حضور نوآوری این صنعت در زندگی افراد است چرا که فعالیت در این زمینه کمتر انجام شده است.
میرزازاده ادامه داد: اگر بخواهیم فضای نوآوری در صنعت بیمه شکل بگیرد، وجود قوانین زیاد و متحول خود دست و پا گیر است، در صنعت بیمه، بیمه مرکزی در تنظیم مقررات و نقش بازیگران بسیار مهم است.
وی گفت: ایجاد تیم های جوان و نوآور در این توسعه نوآوری در بیمه بسیار مهم است، در تحول صنعت بیمه استفاده از جوانان موجب تغییر فرهنگ در شرکت ها می شود.
این فعال حوزه کسب و کار یادآور شد: سرمایه گذاری در حوزه فناورانه و تکنولوژی به نگرش مدیران شرکت ها برمی گردد، بسیاری از اتفاقات خوبی که در صنعت بیمه می بینیم توسط افرادی صورت گرفته که در حوزه فروش بیمه کار کردند.
میرزازاده در پایان عنوان کرد: حوزه خسارت و ارزیابی در بیمه از جمله مواردی هستند که می توان با استفاده از فناوری های نوین از جمله هوش مصنوعی و بیگ دیتاها شاهد توسعه نوآوری بود.